טיול טוב ומוצלח מתחיל עוד בבית, לפני שיוצאים בכלל לטיול, אפילו כמה ימים קודם לכן. קחו לעצמכם זמן לקרוא באינטרנט ובספרי טיולים על המסלול המתוכנן. היכנסו לקבוצות פייסבוק של מטיילים והתיעצו עם אנשים שכבר טיילו במסלול הזה, קבלו מהם טיפים לגבי נתונים חשובים שאתם רוצים לדעת, ביניהם:
- אורך המסלול בקילומטרים
- משך המסלול בשעות
- סוג המסלול (קל / בינוני / מיטיבי לכת)
- האם מתאים לילדים, ואם כן מאיזה גיל
- מה הן הנקודות המסוכנות בטיול (שבילים צרים, סולמות, פירים ועוד)
- מהי העונה המומלצת למסלול
- האם יש מקורות מים לשתיה בדרך
- האם יש בריכות טבעיות שחייבים לשחות אותן כדי להמשיך במסלול
- האם המסלול מוצל או חשוף ברובו לשמש
כמו כן, חשוב שתהיה לכם מפה עדכנית של מסלול הטיול, בייחוד מפה טופוגראפית שתאפשר לכם לתכנן היטב את הדרך וגם לנווט באמצעותה תוך כדי טיול. קיימות מפות סימון שבילים מעולות בכל חנות ספרים או חנות מטיילים, וגם קיימת אפשרות לצפיה במפות אלה באפליקציות ניווט שונות אולם קלו בחשבון שתצטרכו להוריד לפני כן את המפות אל המכשיר הסלולרי שלכם כיוון שבשטח ייתכן שלא תהיה לכם קליטה. שימו לב שאם אין לכם קליטה אתם עדיין יכולים להשתמש בשירותי ה-GPS של המכשיר הסלולרי שלכם!
לאחר שחקרתם על המסלול הרצוי, הגיע הזמן להכין את הציוד הנדרש לו. הציוד הבסיסי המתאים לכל סוג של טיול הוא:
- כובע או כיסוי ראש אחר כלשהו
- 2-3 ליטר מים
- אוכל קליל למשך הטיול
- חולצה קצרה
- מכנס טיולים ארוך
- נעלי טיולים גבוהות
- פנס ראש
- ערכת עזרה ראשונה אישית
בטיולי מדבר רצוי שהכובע יכסה גם את העורף. בקבוק אחד של מים יספיק לטיול קצר ואילו בטיולים ארוכים בימים חמים רצוי לקחת 3 ואפילו 4 ליטר מים כל אחד. אוכל לא צריך לקחת בשפע. מספיק סנביץ׳ או שניים לכל אחד ועוד כמה נשנושים בריאים כמו חטיפי שיבולת שועל, צימוקים, שקדים, אגוזים וכד׳. נעליים גבוהים חשובים למניעת נקעים ברגליים.
שיקולים אחרונים לפני היציאה לטיול הם המצב הבריאותי שלך ושל המטיילים האחרים שבאים איתך כמו חברים ובני משפחתך. האם מישהו חולה? האם למישהו יש בעיה בריאותית שמצריכה להביא תרופות כלשהן לטיול? (אסטמה, סוכרת וכד׳)
לפני היציאה לדרך חשוב לוודא כמה שעות ישן כל אחד והאם הוא אכל ארוחת בוקר טובה. אדם שלא ישן מספיק בלילה או שיצא לטייל על בטן ריקה יחוש ברע במשך הטיול, יאבד אנרגיות במהירות ועלול להתעלף, לאבד נוזלים בהקאה ושילשולים, להפעיל שיקולי דעת מוטעים ולאבד את יכולת התפקוד המוטורית של הגוף.
שימו לב כמה גורמי בטיחות קיימים עוד לפני שהטיול בכלל מתחיל! רק הקפדה על כל אלה יכולה להציל חיים. כעת, ניתן לצאת אל המסלול ולהתחיל ביום הטיול שלנו.